w

Magda Gessler zdradziła, dlaczego nie wszystkie restauracje odnoszą sukcesy po „Kuchennych rewolucjach”. „Brakuje im talentu, koncentracji, INTELIGENCJI”

Magda Gessler - fot. Instagram screenshot @magdagessler_official
Magda Gessler - fot. Instagram screenshot @magdagessler_official

Przez czternaście lat prowadzenia Kuchennych rewolucji Magda Gessler odmieniła losy wielu restauracji. Niestety, nie wszystkim udało się odnieść sukces. Dlaczego niektóre lokale zamknęły się po programie? Celebrytka ma na ten temat teorię.

Magda Gessler to popularna restauratorka i osobowość medialna. Większość widzów kojarzy ją z programem Kuchenne rewolucje, w którym przez czternaście lat zmieniała oblicze polskiej gastronomii. Celebrytka odwiedza lokale w całej Polsce i pomaga właścicielom wyeliminować problemy, przez które ich biznesy nie odnoszą sukcesów.

Dlaczego nie wszystkie „Kuchenne rewolucje” są udane?

W ramach programu Magda Gessler odmienia restauracje. Wprowadza zmiany w menu, w wystroju, a także przeprowadza wiele rozmów z właścicielami knajp i pracownikami. Pomimo wszelkich starań, nie wszyscy restauratorzy odnoszą sukces. Zdarza się, że lokale finalnie znikają z kulinarnej mapy Polski. Celebrytka została ostatnio zapytana o powód tego zjawiska.

Brakuje im talentu, koncentracji, inteligencji. Po prostu inteligencji… Żeby mieć restaurację, trzeba myśleć, przewidywać, znać się na prawie pracy, na ludziach. Trzeba być dobrym psychologiem, lubić ludzi i nie szukać dziury w całym. Bardzo często na początku słyszę, że ktoś jest wspaniały. Czwartego dnia osoba, która im pomaga i jest w zespole, nagle jest podejrzewana o wszystko. Tylko nie o dobroć. Jest bardzo duża, taka wręcz bipolarna histeria, że o ludziach dobrych bardzo szybko zmieniamy zdanie i czynimy z nich ludzi doszczętnie złych – powiedziała w rozmowie z Fakt.pl.

Według restauratorki prowadzenie lokalu wymaga wielu umiejętności i nie każdy się do tego nadaje.

Chodzi mi o to, że właściciel musi mieć pewną stabilność emocjonalną, ocenę z dystansu i przede wszystkim musi lubić swoich pracowników, a jeżeli ich nie, to niech, chociaż spróbuje ich wychowywać. Trzeba dobrze dobierać załogę. No i trzeba mieć też pewne sprawy prawne uregulowane. Żeby później nie spotkały nas niemiłe niespodzianki – wyjaśniła.

Pod koniec 2022 roku Constantin Entertainment Polska odpowiedziało na kilka mitów dotyczących programu. Opublikowali wówczas dane, z których wynika, że z ponad trzystu restauracji, w których przeprowadzono Kuchenne rewolucje, prosperuje siedemdziesiąt procent z nich.

fot. Instagram @magdagessler_official
fot. Instagram @magdagessler_official
fot. Instagram @magdagessler_official

Bądź na bieżąco z nowinkami ze świata show-biznesu i zaobserwuj nasze profile w mediach społecznościowych. Pantofelek.pl jest na Facebooku, Instagramie, Threads, TikToku, Twitterze i YouTube. Jeżeli nie chcesz niczego przegapić, koniecznie zostaw obserwację w Google News.

Google News
Obserwuj w News i bądź zawsze na bieżąco!

Napisane przez Kamila Kolińska

Prywatnie jestem miłośniczką książek i dumną posiadaczką trzech cudownych psów. Chętnie śledzę świat celebrytów i cieszę się, że mogę dostarczać Wam najnowsze informacje i plotki z show-biznesu.
Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz na adres kamila@pantofelek.pl

Aniela Bogusz - fot. Instagram @lilmasti

Influencerka Lil Masti pochwaliła się zdjęciami z Dubaju. Jeden szczegół przykuł uwagę internautów. „Co jej się stało?”

fot. Pexels Dom Bucci

Lista najgorszych imion dla psów. Zastanów się dwa razy, zanim nazwiesz tak pupila