Szukasz pomysłu na wyjątkową kolację walentynkową? Magda Gessler wychodzi naprzeciw zakochanym i proponuje dwa ekskluzywne pięciodaniowe menu. Jest jedno „ale” – cena może zwalić z nóg!
Magda Gessler to bez wątpienia jedna z najbardziej rozpoznawalnych postaci polskiej sceny kulinarnej. Restauratorka i autorka książek od lat rządzi w kuchni i telewizji, zdobywając rzesze fanów dzięki swoim barwnym wypowiedziom i charyzmie. Sławę przyniósł jej format Kuchenne rewolucje, w którym odmienia restauracje w całej Polsce. Można ją oglądać także w MasterChef oraz jej najnowszym projekcie – Magda gotuje Internet, gdzie odkrywa kulinarne sekrety przed internautami.
Tym razem Gessler postanowiła uczynić Walentynki jeszcze bardziej wyjątkowymi. Jej restauracja U Fukiera w Warszawie zaprasza na niezapomnianą kolację. Trzeba jednak przygotować się na spory wydatek.
Ile kosztuje walentynkowa kolacja u Magdy Gessler?
Magda Gessler przygotowała dwie wersje pięciodaniowej kolacji – klasyczną oraz wegetariańską. Oba zestawy to prawdziwa uczta dla zmysłów, pełna wyrafinowanych połączeń smaków i wyszukanych składników.
MENU I – klasyczna elegancja
- Koktajl mango-awokado z lekko pikantną krewetką pod pianką z pomarańczy
- Aksamitny krem ze szparagów i szpinaku z nutą chili, obsypany chrustem z pora, oprószony pudrem z bekonu, do tego kawior ze słodkiej marchwi
- Comber z sarny na kremowym purée z selera i karczochów i aromatycznym demi-glace z palonych warzyw z dodatkiem jeżyn, w towarzystwie grzybów i jarmużu
- Filet z jesiotra na makaronie z sepią, muśnięty miłosnym sosem z ostryg i muli, do tego pocałunek brokułów dekorowanych czerwonym kawiorem
- Słodkie serce pełne truskawkowej rozkoszy z płynną niespodzianką w środku
MENU II – wegetariańska alternatywa
- Tańcząca salsa z mango i awokado z ostrą papryką i pieczonym bakłażanem ukrytym pod pianką z pomarańczy
- Aksamitny krem ze szparagów i szpinaku z nutą chili, obsypany chrustem z pora, do tego kawior ze słodkiej marchwi
- Warzywny szaszłyk z grzybami shiitake na delikatnym musie z selera i aromatycznym demi-glace z palonych warzyw z wiśniową pianką i płatkami róż
- Suszone pomidory, aromatyczny czosnek, szpinak i kruszone tofu z pistacjami, splecione makaronem
- Mocno owocowy sorbet na galaretce z wina i czerwonych owoców, oblany karmelem z brandy
Cena każdego zestawu wynosi 390 zł za osobę, co oznacza, że romantyczna kolacja dla dwojga to wydatek prawie 800 zł. Dla wielu zakochanych to może być mocno wygórowana cena, ale z drugiej strony – czy na miłości warto oszczędzać?
Skusilibyście się na tak luksusową walentynkową kolację? A może uważacie, że to przesada? Dajcie znać w komentarzach!


