w

Magda Gessler przygotowała catering na komunię. Sprawdziliśmy ceny

Magda Gessler, fot. Instagram @magdagessler_official
Magda Gessler, fot. Instagram @magdagessler_official

Magda Gessler przygotowała specjalną ofertę komunijnego cateringu. Sprawdziliśmy, jakie dania serwuje oraz ich ceny. Usiądźcie wygodnie, bo ceny mogą zwalić z nóg.

Magda Gessler jest najbardziej rozpoznawalną restauratorką w Polsce. Popularność zawdzięcza programowi Kuchenne rewolucje, którego jest gospodynią od 2010 roku. Oprócz tego prowadzi kilka lokali gastronomicznych, do których chętnie zaglądają smakosze polskiej kuchni. W branży tej zaczęła działać jeszcze podczas studiów w Hiszpanii. Po powrocie do ojczyzny zaczęła rozwijać skrzydła, a wraz z drugim mężem, Piotrem Gesslerem, mnóstwo pracy włożyła w rozwój restauracji U Fukiera, która jest jej oczkiem w głowie.

Potrawy serwowane przez Gessler są nie tylko smaczne, ale i drogie. To nie powinno dziwić, z uwagi na to, iż wszystkie przygotowywane są przez wyśmienitych kucharzy z wysokiej jakości produktów. Ostatnio w ofercie cukierni Słodki… słony pojawiły się torty komunijne, które nie tylko wyglądają doskonale, ale i kosztują krocie. Więcej na ten temat pisaliśmy tutaj.

Ile kosztuje catering komunijny od Magdy Gessler?

Ceny cateringu komunijnego od Magdy Gessler zależne są od tego, który z wariantów wybierzemy. Na stronie restauracji AleGloria udostępniono komunikat zachęcający do korzystania z przygotowanych ofert. Menu składa się z przystawki, zupy, dania głównego i deseru.

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą cateringową, która doskonale sprawdzi się podczas wszelkich spotkań okolicznościowych, jak np. chrzest, komunia czy ważne urodziny członka rodziny.

Najtańsze jest oczywiście menu dla najmłodszych smakoszy. Wybierając tę opcję, musimy liczyć się z wydatkiem rzędu 89 złotych. W jego skład wchodzą m.in.:

  • bułeczki maślane z szynką,
  • domowy rosół z makaronem lub zupa pomidorowa z domowym makaronem/ryżem,
  • na drugie danie polecają się: mini burger i frytki, panierowane polędwiczki z kurczaka z frytkami i surówką z marchwi oraz jabłka, spaghetti bolognese lub pierogi z cielęciną.

Za pierwszą ofertę dla dorosłych należy zapłacić 135 zł za osobę.

  • Przystawka: tatar z polędwicy wołowej na staropolskim razowcu z marynowaną kurką, pâté z białych mięs i gęsiej wątróbki z musem morelowym i pigwą lub carpaccio z buraka z roszponką i serem kozim;
  • Zupa: bursztynowy rosół z domowym makaronem;
  • Danie główne: turbot podany z sosem cytrynowym na kremowym risotto z pomidorkami cherry i groszkiem cukrowym lub pierś kurczaka kukurydzianego podana z warzywnym tagiatelle;
  • Deser: cynamonowy paj jabłkowy otulony włoską bezą, tort Tirra pełny kawy, śmietany wiejskiej i toffee.

Drugi wariant jest oczywiście droższy. Płacąc 148 zł za osobę, dostaniemy:

  • Przystawka: sałata caprese z serem korycińskim i pesto pietruszkowym, zielone sałaty z dressingiem musztardowym z miodem lipowym i wędzona piersią z kaczki, śledzie w zalewie korzennej z przetartym mleczem podane z ziemniakiem, carpaccio ze schabu sous-vide na musie chrzanowym z suszoną żurawiną.
  • Zupa: krem z pieczonego buraka i antonówki podany z mlekiem kokosowym i czarnuszką.
  • Danie główne: pieczony łosoś podany z sosem maślano-orzechowym podany z ziemniakami koperkowymi i delikatnymi warzywami, połówka kaczki po polsku, faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą.
  • Deser: crème Brŭlèe pomarańczowe z orzechami, kwadrat cytrynowy na biszkopcie z limonek cytryn i wiejskiej śmietany.

Opcja numer trzy, czyli najdroższa. Decydując się na ten wariant, musimy zapłacić 178 zł za posiłek dla jednej osoby. Tu mamy już do wyboru naprawdę wykwintne dania.

  • Przystawka: tatar ze śledzia z orzechami i imbirem na miodowym pumperniklu, świeży szpinak z dressingiem z granatu z karmelizowanym serem owczym, buraczki młode zapiekane z serem kozim i mascarpone z rozmarynem.
  • Zupa: bursztynowy rosół uperfumowany z kołdunami jagnięcymi.
  • Danie główne: sum na pęczotto grzybowym, mleczna cielęcina sous-vide w kremowym sosie z białych trufli.
  • Deser: tort szwardzwald z gorzką czekoladą i wiśniami, królewski tort Beza Pavlova z truskawkami, kremem amaretto i bezą włoską.

Restauracja AleGloria mieści się przy placu Trzech Krzyży w Warszawie. Którą ofertę z powyższych wybralibyście na przyjęcie komunijne?

Google News
Obserwuj w News i bądź zawsze na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Napisane przez Oliwia

[VIDEO] Dwa rosyjskie BMP-2 wjechały na pole minowe. Spektakularnie pokazali, czego NIE robić

Katarzyna Cichopek, Marcin Hakiel, fot. Instagram @marcinhakiel

Ujawniono kolejne szczegóły rozwodu Cichopek i Hakiela. Poczynili ważne ustalenia, choć na sprawę poczekają jeszcze kilka miesięcy